Hoe vervang je de positie lampen (D42)

Beschrijvingen hoe je bepaalde klussen aan je GL1500 kunt uitvoeren
Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13158
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Hoe vervang je de positie lampen (D42)

Bericht door RonalT » 04 okt 2012, 21:38

Het vervangen van een uitgebrande positie lamp is relatief eenvoudig bij een GL1500. Deze bolletjes hebben een eenvoudige insteekfitting, zoals er vele zijn gebruikt in de reflectoren en verlichting van een GL1500. Ik koos ervoor om mijn positie lampen te vervangen door LED's, zodat ik nooit meer een kapotte lamp hoef te vervangen en om een ​​helderder licht schijnsel aan de voorkant te hebben. De LED-lampen die ik heb gebruikt zijn WLED-WHP13-T lampen van ......com:

Afbeelding

Ik raad je aan om beide lampen te vervangen - als er een is doorgebrand, is de andere meestal niet veel beter.

 1. Zet de voorruit verstel hendels aan beide zijden in de hoogste stand.
  Afbeelding
 2. Maak de rubberen rand los van de spiegelranden, begin aan de achterkant en werkt van daar naar boven.
  Afbeelding
 3. Ga door met het losmaken van de rubberen rand van de spiegelrand tot deze volledig rondom los is. Let op dat aan de onderkant, het rubber in de richting van de achterzijde van de motor moet worden getrokken om het los te maken - dit moet worden gedaan nadat de rest van het rubber is losgemaakt.
  Afbeelding
 4. Trek voorzichtig aan de onderkant van de spiegelrand zodat de clip loskomt van de kuip.
  Afbeelding
 5. Duw het rubber naar achteren, zorg dat de spiegelrand vrij is van de kuip, en laat de rand naar beneden zakken.
  Afbeelding
 6. Maak de twee schroeven waarmee de chrome kuipplaat vastzit vrij en draai ze los (zie afbeelding). Goldwings 1994 en eerder; verwijder de twee schroeven waarmee de zwarte kunststof rand vastzit (onder de voorruit trim) en verwijder de zwarte plastic trim.
  Afbeelding
 7. Verwijder de twee schroeven van de voorruit trim.
  Afbeelding
 8. Schuif de kuipplaat naar rechts om de onderste lipjes los te maken, til het van de kuip.
  Afbeelding
 9. Verwijder de schroef waarmee de richtingaanwijzer aan de kuip vastzitten. Het is niet nodig om de richtingaanwijzers te verwijderen, maar het maakt het manoeuvreren met de koplamp een stuk makkelijker, ik raad je aan dat te doet.
  Afbeelding
 10. Haal de richtingaanwijzer voorzichtig uit de kuip. Er is genoeg draad zodat je ze naar beneden kunt laten bungelen. Verwijder de andere richtingaanwijzer op dezelfde manier.
  Afbeelding
 11. Verwijder de twee bevestigingsschroeven van het grilletje onder de koplamp.
  Afbeelding
 12. Verwijder het het grilletje van onder de koplamp.
  Afbeelding
 13. Met behulp van een 10mm dop draai je de twee bouten los uit de bovenkant van de koplamp. Op latere model GL1500's, houden deze bouten houden ook de beugel op zijn plaats waarmee de onderkant van de kuipplaat vast zit - houd de beugel opzij bij het verwijderen van de bouten.
  Afbeelding
 14. Met behulp van een 10mm dop draai je de twee bouten los waarmee de onderkant van de koplamp vast gezet is. Voorzichtig - dit zijn de enige bouten die de koplamp nog op zijn plaats houden! Houd de koplamp goed vast in de kuip bij het verwijderen van de laatste bout. Merk op dat er in de bouten een gat met schroefdraad zit - waar de schroeven van de kuipplaat in gedraaid zaten.
  Afbeelding
 15. Voorzichtig haal je de koplamp uit de kuip. Hij zal nog vast zitten met een draadboompje.
  Afbeelding
 16. Nu hoort u achter de koplamp delen naar beneden vallen. Raak niet in paniek - dit zijn vier metalen afstandringen waar de koplamp bouten doorheen vast zitten. Op de foto ziet u een van.
  Afbeelding
 17. Hier ziet u waar de bovenste afstandring in de kuip hoort. Leg de vier afstandhouders opzij bij de rest van de kleine delen.
  Afbeelding
 18. Bekijk de connector aan de achterkant van de koplamp, druk op de vergrendelnok van de connector. Hierdoor kan je de connector van de aangesloten koplamp losmaken, maar pas op, u loopt de kans dat u krassen of schade aan de koplamp lens krijgt.
  Afbeelding
 19. Trek de connector voorzichtig uit elkaar. Hierdoor zal de koplamp los komen van je motor, zodat hij uit de kuip kan worden verwijderd. Leg de koplamp met de voorkant naar beneden op een zachte ondergrond om te voorkomen dat krassen op de lens komen.
  Afbeelding
 20. Nu de koplamp is verwijderd, kunt u zien waar de onderste afstandhouders in de kuip horen te zitten. Goed wegleggen bij de rest van de kleine onderdelen zodat ze niet kwijt raken! Het plaatsen van de koplamp zonder de ringen zal zorgen voor een verkeerd gerichte koplamp.
  Afbeelding
 21. Draai de positie licht fitting vast en draai hem tegen de klok in (naar links) totdat je hem los voelt klikken.
  Afbeelding
 22. Trek de fitting nu uit de koplamp behuizing.
  Afbeelding
 23. Verwijder de lamp uit de fitting. Waarschijnlijk zit de lamp er al enige tijd in, maar door even wiebelen en wrikken zal je hem wel los krijgen.
  Afbeelding
 24. Steek de vervangende lamp er terug in. Of zoals ik doe, vervang hem door een LED lamp.
  Afbeelding
 25. Sommige LED-lampen zijn polariteit gevoelig, en werkt niet als ze verkeerd worden geplaatst. Om deze reden heb ik de koplamp even aangesloten op de kabelboom en zet er even spanning op om te zien dat de LED brandt. Als dit niet zo was, zou ik hem er uit hebben getrokken, 180 graden gedraaid en er opnieuw in hebben gestoken.
  Afbeelding
 26. Steek de fitting in de koplamp behuizing en draai hem met de klok mee (rechts) totdat hij vast klikt.
  Afbeelding
 27. Doe de vier koplamp afstandringen in de bovenste en onderste gaten in de kuip zoals aangegeven op de foto.
  Afbeelding

  Afbeelding
 28. Sluit de koplamp connector aan op de koplamp, zorg ervoor dat de vergrendeling nok op zijn plaats klikt.
  Afbeelding
 29. Stop de bedrading netjes achter de koplamp en duw de koplamp voorzichtig op zijn plaats, zorg dat de afstandsringen op zijn plaats blijven zitten. U moet de koplamp tegen de veerspanning van de koplamp afsteller in duwen en op zijn plaats houden.
  Afbeelding
 30. Plaats de onderste koplamp bouten en draai deze met een 10 mm dop vast. Let op dit zijn de bouten met de getapte schroefgaten in de kop.
  Afbeelding
 31. Plaats de bovenste koplamp bouten en draai ook deze met een 10 mm dop vast. Vergeet niet om de kuipplaat beugel tegelijk vast te zetten als deze in uw GL1500 hoort te zitten.
  Afbeelding
 32. Nu is het tijd om dingen te testen voordat je alles ga vastzetten. Zet het contact op ON en controleer of uw koplamp aan gaat. Hier ziet u de blauwachtige tint van de LED's die ik geïnstalleerd heb.
  Afbeelding
 33. Leg de grill onder de koplamp en schroef deze vast.
  Afbeelding
 34. Plaats de richtingaanwijzers terug en schroef deze vast. Wees voorzichtig en draai de schroeven niet zo vast dat het plastic van de richtingaanwijzer zal barsten.
  Afbeelding
 35. Zorg dat de kuip lipjes in de sleuven in de chrome kuipplaat zitten, schuif de kuipplaat naar links om hem vast te zetten.
  Afbeelding
 36. Draai de schroeven van de kuipplaat op zijn plaats. Als het een Goldwing '94 of eerder betreft, plaats de twee schroeven waarmee het zwarte kunststof op zijn plaats blijft zitten.
  Afbeelding
 37. Leg het rubber weer om elke spiegel en zorg dat het weer terug op zijn plaats komt te zitten.
  Afbeelding
 38. Als alles op de juiste plaats zit, druk dan op de spiegelrand totdat deze vast klikt op de kuip.
  Afbeelding
 39. Haak de rubber over de achterkant van de spiegel kap en werk de rand er om heen vast.
  Afbeelding
 40. Zodra de rubberen strip er goed om heen lig duwt u de vergrendeling lipjes in de sleuven.
  Afbeelding
 41. Duw de ruit vergrendeling hendels in hun vergrendelde positie.
  Afbeelding


Disclaimer: de volledige Engelse tekst vind u op GoldwingDocs.com en deze Nederlandse vertaling is met de toestemming van GoldwingDocs.com op het GoldWingForum Nederland geplaatst. Voor overige voorwaarden verwijzen wij naar de forumregels.
Klik hier voor de forumregels

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten