Hoe vervang ik een koplamp van een '82 GL1100A (B13)

Beschrijvingen hoe je bepaalde klussen aan je GL1100 kunt uitvoeren
Gebruikersavatar
appieabc
Berichten: 1025
Lid geworden op: 05 mei 2008, 20:08
Type Goldwing: GL1500
Locatie: amsterdam

Hoe vervang ik een koplamp van een '82 GL1100A (B13)

Bericht door appieabc » 12 nov 2012, 23:10

Eigenlijk een makkelijker klus dan je zo zou denken.
Eerst verwijder je de schroef in de zijkant van de stelknop aan de binnenkant van de kuip. (achter de klokken) Trek de knop er dan recht af.
Afbeelding

Nu zie je een borgring, ring en moer. Draai de moer los en haal ring en borgring er af.
Afbeelding

De koplamp kan nu voorzichtig uit de kuip getrokken worden. Doe dit echt voorzichtig want als de moer en ringen verwijderd zijn zit de koplamp echt los in de kuip. Dus niet verkeerd als iemand deze even in de kuip gedrukt houdt tijdens het los schroeven. Of één hand los draaien en de andere hand houd de lamp vast.
Als de koplamp verwijderd is kan je de lamp vervangen (H4) door middel van de Beschermkap (rubber) eraf te halen. Borgveer los, lamp eruit. Let wel op dat je de nieuwe lamp niet met de vingers (vies, vet) aanraakt. Het beperkt de levensduur van de lamp. Kom je er met hele vette vingers eraan dan brand hij direct door. Mocht je de lamp toch aanraken, dan goed schoon vegen en dan erin. De lamp kan er maar op 1 stand in.
Het monteren van de lamp is de omgekeerde volgorde.Disclaimer: de volledige Engelse tekst vind u op GoldwingDocs.com en deze Nederlandse vertaling is met de toestemming van GoldwingDocs.com op het GoldWingForum Nederland geplaatst. Voor overige voorwaarden verwijzen wij naar de forumregels.
Klik hier voor de forumregels

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten