Het verwijderen en terugplaatsen van uw kofferset (B35)

Beschrijvingen hoe je bepaalde klussen aan je GL1100 kunt uitvoeren
Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13158
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Het verwijderen en terugplaatsen van uw kofferset (B35)

Bericht door RonalT » 12 okt 2012, 18:20

Het verwijderen van één of meer koffers is noodzakelijk voor verschillende onderhoudsklussen, zoals bij werkzaamheden aan het achterwiel, achterremmen, eindaandrijving (cardan) of uitlaten

 1. Haal het zadel van de motor. Haal de deksels van de koffers, als dat nog niet gebeurd is.

  Afbeelding
 2. In elke koffer zit een richtingaanwijzer, er loopt dus bedrading aan de buitenzijde van de koffer langs het wiel en is aangesloten op een connector onder het passagiersdeel van het zadel.
  Maak deze bedrading los door de connector te ontkoppelen, voorzichtig trekken (niet aan de bedrading) totdat ze losgaan. Haal de bedrading onder de beugels uit zodat ze vrij hangen. Onthoud wel hoe de bedrading gelopen heeft, maak eventueel een paar foto's, zodat ze weer goed liggen als je de zaak weer aan het opbouwen ben.
  Een andere route lijkt soms beter, maar het nadeel is dat de bedrading dan klem kan komen te zitten met kortsluiting als gevolg.

  Afbeelding
 3. Elke koffer zit met 4 bouten aan de motor vast - twee aan de achterzijde en twee door de bodem. Gebruik een dopsleutel met een verlengstuk of een korte steek/ringsleutel om de bodembouten tegen te houden terwijl je met een andere steek/ringsleutel aan de buitenzijde om de moeren los te draaien. Laat de bouten en de moeren in de koffer liggen

  Afbeelding
 4. Gebruik de dopsleutel of een steek/ringsleutel om de bouten aan de achterkant los te draaien. Hier zitten aan de buitenkant geen moeren op. Hou de koffers tegen zodat ze niet vallen. Zo voorkom je overbodige krassen.

  Afbeelding
 5. De koffers voorzichtig van de motor halen.

  Afbeelding
 6. Om de koffers te monteren pas je de omgekeerde volgorde van werken toe. Zorg dat de gaten in de bodem boven de gaten in het kofferframe en schuif de koffer voorzichtig op zijn plaats.

  Afbeelding
 7. Duw de bouten voorzichtig aan beide zijden in de koffer.

  Afbeelding
 8. Draai aan de onderzijde de moeren op de bouten.

  Afbeelding
 9. Leg de bedrading terug onder de beugel door en sluit de connector weer aan. Let er wel op de kleuren van de draden aan beide zijden van de connector gelijk zijn, zodat de juiste richtingaanwijzer brandt. (controleer dat eventueel door aan de voor en achterkant te kijken!)

  AfbeeldingDisclaimer: de volledige Engelse tekst vind u op GoldwingDocs.com en deze Nederlandse vertaling is met de toestemming van GoldwingDocs.com op het GoldWingForum Nederland geplaatst. Voor overige voorwaarden verwijzen wij naar de forumregels.
Klik hier voor de forumregels

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten