Het verwijderen en terugplaatsen van het zadel (B36)

Beschrijvingen hoe je bepaalde klussen aan je GL1100 kunt uitvoeren
Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13158
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Het verwijderen en terugplaatsen van het zadel (B36)

Bericht door RonalT » 12 okt 2012, 20:23

Het lijkt wel of elke keer als je aan je Goldwing ga werken het zadel verwijderd moet worden. Gelukkig is het een snel en simpel uit te voeren klusje.
 1. Verwijder de deksels van de koffers.
 2. Gebruik een inbussleutel (of een inbusbit in een dopsleutel), draai de bout aan de rechterzijde van het zadel los. Deze zit bij de achterkant van het zadel, waar de passagier kan zitten, net onder de rand van het zadel. Het is een beetje pielen i.v.m. de koffers (op de foto zijn deze voor de duidelijkheid al verwijderd). Er zit een uitsparing in de koffers, verborgen onder het rubberprofiel - je kan het met je gereedschap indrukken, al lijkt het of dat niet gaat.
  Nogmaals: op de foto zijn de rubberstrip en de koffer niet te zien i.v.m. de foto. Als je precies wil weten hoe het zit kan je op foto 4 kijken

  Afbeelding
 3. Gebruik een inbussleutel om de inbusbout en het afstelplaatje aan de linkerzijde te demonteren. Deze zitten op dezelfde plaats maar dan links in plaats van rechts. Het geheel bevat een veer, zorg er dus voor dat een en ander niet uit elkaar vliegt. Ten overvloede, je kan de dopsleutel in de rubberrand drukken want ook aan deze zijde zit een uitsparing, zoals je op deze foto wel kan zien.

  Afbeelding
 4. De achterkant van het zadel omhoog tillen en naar achter trekken. Je moet het zadel namelijk uit een opening in de achterkant van "de tank" trekken. De drie inch brede lip moet je compleet uit de opening trekken. Als dat gebeurd is kan je het zadel optillen en weg leggen. Deze foto is van genomen naar voor achter.

  Afbeelding
 5. Om het zadel terug te monteren leg je het op de motor, ligt het zadel aan de achterkant op en schuif de voorkant van het zadel naar voren totdat de lip in de opening valt.

  Afbeelding
 6. Schuif het zadel zo ver mogelijk naar voren.

  Afbeelding
 7. Doe de bout door het afstel mechanisme en draai deze aan de linkerzijde met de inbusbout vast.

  Afbeelding
 8. Draai de inbusbout aan de rechterzijde er in.

  Afbeelding

Disclaimer: de volledige Engelse tekst vind u op GoldwingDocs.com en deze Nederlandse vertaling is met de toestemming van GoldwingDocs.com op het GoldWingForum Nederland geplaatst. Voor overige voorwaarden verwijzen wij naar de forumregels.
Klik hier voor de forumregels

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten